Muschi de vaca umplut

Ingrediente :
1 muschi de vaca, 200 g carne de porc, 200 g franzela, 2-3 cepe, 100 g untura, 1-2 oua, 1 legatura de verdeata, sare, piper, 500 g sos tomat subtire, 100 g smantana
Cum se face muschiul de vaca umplut
Muschiul de vaca intreg se curata de pielile, apoi cu un culit cu varf ascutit se seoate miezul muschiului, care impreuna cu carnea de porc se trece prin masina de tocat. Separat, inrtr-o cratita cu untura se caleste ceapa taiata marunt la care se adauga carnea tocata si impreuna se calesc 10-15 min, dupa care se racesc si se trec din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se adauga miezul de franzela inmuiata in apa si apoi bine scursa, verdeata taiata marunt, ouale, sare si piper, dupa gust. Se amesteea bine si cu compozilia respectiva se umple muschiul, apoi se coase si se asaza intr-o tava eu putina untura, se rumeneste la cuptor intorcandu-se pe toate partile si se stinge cu sos tomat si cu smantana, lasandu-se sa fiarba timp de 30 min. La servire se scoate ata cu care a fost cusut, se taie in felii care se asaza pe un pllatou, langa piure de cartofi fierbinte si cu sosul alaturi.

Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu