Rulouri din carne de porc cu franzela

Ingrediente :
6 felii de carne din pulpã de porc (a 150 g felia), 250 g franzeIã, 2 ouã, 1-2 linguri de pãtrunjel tãiat mãrunt, 250 ml lapte, 100 g ceapã, 100 g unturã, 1 lingurã de bulion, piper, sare, 1/2 pahar de vin, 50 g fãinã.

Cum se fac rulourile din carne de porc cu franzela
Se sãreazã feliile de carne si se bat cu ciocanul de snitele. Între timp, se curata franzela de, coajã, se taie in felii si se inmoaie in lapte, apoi se adaugã ouã, piper, sare, pãtrunjelul tãiat mãrunt, se amestecã si cu compozitia respectivã se umplu feliile de carne, se ruleazã si se prind cu scobitori. Se prãjesc cît sã se rumeneascã pe deasupra, apoi se scot intr-o tavã de mãrime potrivitã si se mai inãbusã cu putinã supã la cuptor, panã se preparã sosul.
In untura rãmasã in vasul in care s-au prãjit rulourile se adaugã ceapa tãiatã subtire si se cãleste 5-6 min, dupã care se adaugã fãina si se cãleste in continuare amestecîndu-se panã se ingãlbeneste putin, se adaugã bulionul, se stinge cu 2-3 pahare (polonice) de supã de oase sau apã si se lasã sã mai fiarbã 10-20 min.
Se strecoara sosul peste rulouri si se mai lasã sã fiarbã 20-30 min impreunã. In acest interval de fierbere se adaugã vinul si se potriveste de sare. Cînd sunt gata se scot scobitorile.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu