Ingrediente :
Pentru aluatul de strudel: 500 g faina, 1-2 oua, 2 linguri ulei, 1/2 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa calduta cat cuprinde.
Pentru umplutura: 600 g carne macra, 2-3 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, sare, piper pisat, 60 g unt pentru stropit intre foi.
Cum se face placinta cu carne, in foaie de strudel
Inainte de pregatire, faina se tine o zi intr-un loc caldut, apoi se cerne intr-un castron incalzit si se amesteca cu ouale, uleiul, otet, sare si apa cat primeneste faina ca sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se framanta bine, pana se dezlipeste de vas si de degete, dupa care se imparte in 7-8 bucatele mici care se rotunjesc, se ung cu ulei si se asaza pe planseta unsa, iar deasupra se acopera cu un vas incalzit. Se lasa 20-30 min, dupa care se intind pe rind in foi subtiri, fara sa se rupa.
Foile se intind pe locul unde pot sa stea la zvantat 10-15 min. (Foile se asaza fiecare separat pe o fata de masa sau pe coli de hartie alba).
Dupa ce s-au zvantat se asaza intr-o tava unsa cu grasime, pe rand una cate una, jumatate din foi, stropindu-se intre ele cu unt sau ulei. Deasupra lor se asaza un strat egal de tocatura care se prepara din timp (Carnea taiata bucati mici se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, intr-o cratita cu untura, se stinge cu putina apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape gata si scade zeama. Se lasa apoi caiteva minute sa se raceasca, se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga ouale, patrunjel taiat marunt, sare, piper si se amesteca), iar peste aceasta se asaza restul de foilor stropite intre ele cu unt si bine unse pe deasupra tot cu unt. Se introduce placinta in cuptor si se tine pina se rumeneste frumos. P
lacinta cu carne se serveste calda.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Pentru aluatul de strudel: 500 g faina, 1-2 oua, 2 linguri ulei, 1/2 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa calduta cat cuprinde.
Pentru umplutura: 600 g carne macra, 2-3 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, sare, piper pisat, 60 g unt pentru stropit intre foi.
Cum se face placinta cu carne, in foaie de strudel
Inainte de pregatire, faina se tine o zi intr-un loc caldut, apoi se cerne intr-un castron incalzit si se amesteca cu ouale, uleiul, otet, sare si apa cat primeneste faina ca sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se framanta bine, pana se dezlipeste de vas si de degete, dupa care se imparte in 7-8 bucatele mici care se rotunjesc, se ung cu ulei si se asaza pe planseta unsa, iar deasupra se acopera cu un vas incalzit. Se lasa 20-30 min, dupa care se intind pe rind in foi subtiri, fara sa se rupa.
Foile se intind pe locul unde pot sa stea la zvantat 10-15 min. (Foile se asaza fiecare separat pe o fata de masa sau pe coli de hartie alba).
Dupa ce s-au zvantat se asaza intr-o tava unsa cu grasime, pe rand una cate una, jumatate din foi, stropindu-se intre ele cu unt sau ulei. Deasupra lor se asaza un strat egal de tocatura care se prepara din timp (Carnea taiata bucati mici se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, intr-o cratita cu untura, se stinge cu putina apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape gata si scade zeama. Se lasa apoi caiteva minute sa se raceasca, se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga ouale, patrunjel taiat marunt, sare, piper si se amesteca), iar peste aceasta se asaza restul de foilor stropite intre ele cu unt si bine unse pe deasupra tot cu unt. Se introduce placinta in cuptor si se tine pina se rumeneste frumos. P
lacinta cu carne se serveste calda.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu