Placinta cu carne

Ingrediente :
Pentru foaie: 400 g faina, 2 g drojdie, 150 g lapte, 1 ou, 150 g margarina sau untura, 30 g zahar.
Pentru umplutura: 400 g carne; 100 g ceapa, 100 g untura, 2 oua, sare, piper, 50 g cascaval, 1 ou pentru uns.
Cum se face placinta cu carne
Ceapa taiata marunt se inabusa in untura impreuna cu carnea taiata bucatele; dupa care se trece totul prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, oua si se amesteca bine.
Intre timp, se prepara aluatul din faina, drojdia dizolvata cu lapte caldut, zahar, 1/2 lingurita de sare si un ou.
Se lasa coca sa creasca la cald, dupa care se pune pe o planseta presarata cu faina si cu sucitorul se intinde din ea o foaie cit mai subtire. Aceasta se unge pe toata suprafata cu margarina sau cu untura tinuta la cald sa se inmoaie, se ruleaza, apoi se preseaza pina se lateste la 16 cm.
Dupa aceea capetele se aduna spre centru si se impatureste inca o data, la fel cum se inchide o carte. Se lasa la rece 20-30 min, dupa care se in-tinde din nou o foaie, se pune pe aceasta umplutura, se niveleaza si se ruleaza.Se asaza intr-o talva unsa si se lasa sa creasca coca 20-30 min, dupa care se unge cu ou,se presara cu cascaval si se introduce in cuptorul incins sa se rumeneasca.
Toate drepturile rezervate
(c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu