Creier pe salata verde

Ingrediente :
1 creier, o ceapa mare, 2 linguri de ulei, 1-2 lingurite mustar, pntin otet diluat, 3-4 oua fierte tari, sare, otet, frunze de salata verde.

Cum se face creierul pe salata verde :
Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se curata de pielite, se spala de urmele de sange si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, in care a fiert in prealabil o ceapa crestata; se adauga putin otet si se lasa sa fiarba, la foc mic, 10-12 minute, dupa care creierul se lasa sa se raceasca putin în apa in care a fiert. Se scurge, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie felii care se asaza pe un platou, pe frunze de salata întregi, sau pe un strat de fasii de salata. Intre si peste feliile de creier se pun rondele de oua fierte tari.
Cu o jumatate de ora înainte de a fi servit se toarna deasupra un sos preparat din ulei frecat cu mustar, putina sare si putin otet diluat.
Se serveste rece.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu