500 g carne de porc (ceafã), 200 g carnati de porc afumati, 100 g fiicat, 200 g branzã de oi, 6 ouã, 100 g unturã, piper, sare, mãlai.
Cum se face tochitura suceveana
Carnea, ficatul si carnatii se taie în cuburi si se pun într-o tigaie cu o parte din untura înfierbantată si se prãjesc pe foc iute panã se rumenesc. Se stinge apoi cu cateva linguri de apã clocotitã, se acoperã si se mai lasã sã fiarbã 10 min. Intre timp, cu restul de unturã se prãjesc ouãle ochiuri. Se serveste pe un platou sau pe farfurie, adãugandu-se cate un ou ochi, branzã si mãmãligutã.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Adevarata tochitura moldoveneasca. Asa o stiu si eu, de la bunici. Pe net gasesti sub denumirea de tochitura moldoveneasca alte retete - cu ceapa, bulion etc. Bine. fiecare face cum ii place, dar atunci reteta trebuie denumita altfel. Spun aceasta pentru ca, fiind o reteta straveche, e pacat sa se piarda.
RăspundețiȘtergere