Cârnaţi de porc afumaţi şi uscaţi

Ingrediente :
1 kg carne de porc, 1 kg carne de vită, 500 g slănină, 40 g sare, 2 g silitră, 2-3 g piper pisat, usturoi după gust.
Cum se fac carnatii de porc afumati si uscati
Canea de vită se curăţă de vine şi de pieliţe, se trece de două ori prin maşina de tocat, iar cea de porc numai o sigură dată. Se adaugă condimentele, se amestecă adăugîndu-se câte puţină apă călduţă (50-60 ml la 1 kg de carne). Se umplu nu prea îndesat maţe subţiri, se leagă la capete cu sfoară şi se atârnă pe o şipcă sau pe un băţ mai gros pentru zvântare, după care se afumă la fum cald câteva zile.
Pentru a se putea păstra bine şi un timp mai îndelungat, cîrnaţii trebuie păstraţi într-o încăpere răcoroasă, uscată şi cu o bună aerisire.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

8 comentarii:

  1. DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru munca depusa in acest an! Iti doresc tie si familiei tale un Craciun linistit cu pace in suflet si multa sanatate! Cu drag Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarbatori frumoase si linistite, care sa va umple sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire!

    RăspundețiȘtergere