Carnaţi olteneşti

Ingrediente
1 kg carne de porc, 1 kg carne de vită, 40 g sare, 2 g silitră, 2-3 g piper pisat, usturoi după gust, maţe de oaie

Cum se fac carnaţii olteneşti
Pentru acest fel de cârnaţi se foloseşte carnea de porc slabă, care se curăţă bine de tendoane şi pieliţe, se taie cât mai mărunt cu un cuţit foarte ascuţit, după care se toacă bine cu satârul. După gust, se adaugă sare şi condimente.
Se amestecă bine în care timp se adaugă câte puţină zeamă călduţă de la oase fierte. Se umplu maţele mai subţiri şi se pun la zvântat în plin aer rece pentru 2-3 zile, după care se pun la afumat.
Aceşti cârnati pot fi păstraţi timp mai îndelungat.

Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Un comentariu:

  1. sunt buni...
    pe tema aceasta (mancare traditionala) o sursa de inspiratie ar mai fi si meniul acestor restaurante...
    se poate si testa caci toti de acolo livreaza mancarea preparata si la domiciliu

    sau mancare romaneasca...

    RăspundețiȘtergere