1 kg ficat de porc, 500 g slănină proaspătă, 300 g franzelă (de 2-3 zile), 200 g ceapă, 4 ouă, sare, piper pisat, nucşoară rasă, maţe subţiri.
Cum se face lebarvurstii, lebarul.
Ficatul se curăţă de pieliţă, de vine şi se taie în bucăţi, slănina la fel, iar ceapa se, taie mărunt şi se căleşte puţin în untură sau cu o parte din slănină. Se înmoaie franzela în apă rece i se stoarce. După acesa se trece totul de 2-3 ori prin maşina de tocat. La tocătură se adaugă ouăle, piper pisat, nucşoară rasă şi sare, toate după gust. Compoziţia se frământă bine şi cu ea se umplu maţele. Maţele umplute şi legate la capete se pun în apă călduţă şi se fierb lent 40-60 min. In timpul fierberii se înţeapă lebărvurştii cu un ac si dacă sunt gata fierţi se scot în alt vas cu apă rece, unde se ţin timp de 30 min. Apoi se şterg şi se ţin la rece. (În loc de nucşoară se pot adăuga în compoziţie ienupar pisat sau cuişoare).
Acest fel de lebărvurşti nu se pot păstra un timp mai îndelungat.
Cum se face lebarvurstii, lebarul.
Ficatul se curăţă de pieliţă, de vine şi se taie în bucăţi, slănina la fel, iar ceapa se, taie mărunt şi se căleşte puţin în untură sau cu o parte din slănină. Se înmoaie franzela în apă rece i se stoarce. După acesa se trece totul de 2-3 ori prin maşina de tocat. La tocătură se adaugă ouăle, piper pisat, nucşoară rasă şi sare, toate după gust. Compoziţia se frământă bine şi cu ea se umplu maţele. Maţele umplute şi legate la capete se pun în apă călduţă şi se fierb lent 40-60 min. In timpul fierberii se înţeapă lebărvurştii cu un ac si dacă sunt gata fierţi se scot în alt vas cu apă rece, unde se ţin timp de 30 min. Apoi se şterg şi se ţin la rece. (În loc de nucşoară se pot adăuga în compoziţie ienupar pisat sau cuişoare).
Acest fel de lebărvurşti nu se pot păstra un timp mai îndelungat.
sursa foto : retete.eva.ro
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu