1 kg de slănină de pe burtă, 500 g franzelă veche de 2-3 zile,. 0,5-1 kg sânge, 300 g ceapă, 200 g untură, condimente după gust.
Cum se prepara sangeretele
Se taie franzela în cubuleţe şi se amestecă cu sângele. Se adaugă slănină fiartă şi tăiată în cubuleţe mici, ceapă călită puţin, sare, piper pisat, cimbru cernut, maghiran, cuişoare, potrivindu-se totul după gust. Cu compoziţia respectivă se umplu maţe netede neîndesat, deoarece franzela se mai umflă în compoziţie. De aceea, sângeretele trebuie lăsat în apă rece timp de 1 oră şi numai după aceea se pune la fiert în apă înfierbîntată şi se fierbe lent la foc încet, timp de 30-40 de min după care se scoate într-o oală cu apă rece. După răcire se pune pe o scândură sau pe un fund de lemn şi se lasă să se zvînte bine, apoi se ţine în frigider.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Cum se prepara sangeretele
Se taie franzela în cubuleţe şi se amestecă cu sângele. Se adaugă slănină fiartă şi tăiată în cubuleţe mici, ceapă călită puţin, sare, piper pisat, cimbru cernut, maghiran, cuişoare, potrivindu-se totul după gust. Cu compoziţia respectivă se umplu maţe netede neîndesat, deoarece franzela se mai umflă în compoziţie. De aceea, sângeretele trebuie lăsat în apă rece timp de 1 oră şi numai după aceea se pune la fiert în apă înfierbîntată şi se fierbe lent la foc încet, timp de 30-40 de min după care se scoate într-o oală cu apă rece. După răcire se pune pe o scândură sau pe un fund de lemn şi se lasă să se zvînte bine, apoi se ţine în frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu