Limbă de porc sau de vacă afumată

Se pune limba într-un vas cu apă înfierbîntată la 60° C în care se ţine 2-3 min, după care se curăţă de pieliţe şi de alte resturi din porţiunea dinspre gât (radăcina limbii). Se pune apoi într-un vas cu apă rece, în care se ţine 1-2 ore, după care se freacă cu un amestec constituit din 40-50 g sare şi 2 g silitră (pentru 1 kg de limbă). După aceea se pune într-un vas şi se ţine la rece 1-2 zile, apoi se toarnă peste ea o saramură rece preparată din 1 l de apă, 15 g sare, 1 foaie de dafin, 10 boabe de piper, 2 g siliitră şi dată într-un clocot. In această saramură se ţine sub presă 8-10 zile, în care timp se înttoarce.
După saramurare, limba se scoate, se spală cu apă rece, se zvîntă, se găureşte într-o parte, se leagă cu o sfoară şi se dă la fum cald, pentru 2-3 zile. Inainte de consumare limba se fierbe.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu