Baiţul (soluţia de marinată) se prepară dupã anotimp: vara baiţul se prepară ceva mai tare, iar toamna de tărie mijlocie faţă de baiţul care se prepară iarna, care este mai slab, astfel:
1) baiţul concentrat (pentru vară) se prepară punînd, la 1 l de apa, 200 g sare, 1 linguriţă silitră (3 g), 1/2 linguriţă zahăr;
2) baiţul mijlociu pentru toamna - la 1 l de apă, se pun 150 g sare, 2 g silitră şi 2 g zahăr;
3) baiţul slab (pentru larna) - Ia 1 l de apa se pun 100 g sare, 2 g silitră şi 2 g zahăr.
Toate se fierb într-un vas emailat putîndu-se aduga: piper boabe, ienupar, foi de dafin, coriandru. Dupã ce s-a răcit se toarnă peste piept şi se acoperă.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
1) baiţul concentrat (pentru vară) se prepară punînd, la 1 l de apa, 200 g sare, 1 linguriţă silitră (3 g), 1/2 linguriţă zahăr;
2) baiţul mijlociu pentru toamna - la 1 l de apă, se pun 150 g sare, 2 g silitră şi 2 g zahăr;
3) baiţul slab (pentru larna) - Ia 1 l de apa se pun 100 g sare, 2 g silitră şi 2 g zahăr.
Toate se fierb într-un vas emailat putîndu-se aduga: piper boabe, ienupar, foi de dafin, coriandru. Dupã ce s-a răcit se toarnă peste piept şi se acoperă.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu