Slănină fiartă în mirodenii şi dată prin boia de ardei

O astfel de slănină se prepară pentru folosire imediată. Se sărează slănina bine şi se ţine aşa câteva ore înainte de a se fierbe.
Se scutură apoi de sare şi se pune la fiert cu apă fierbinte, la care se adaugă: boabe de piper, o foaie de dafin, usturoi, oţet, coriandru şi se lasă să fiarbă uşor fără clocote.
Se Încearcă cu furculiţa şi dacă aceasta pătrunde uşor, slănina este fiartă. Atunci se ia vasul de pe foc, lăsîndu-se slănina în apa în care s-a fiert până la răcire, după care se scoate, se zvântă bine şi se dă prin boia de ardei.
În timpul fierberii se încearcă dacă slănina este suficient de sărată şi dacă sunt suficiente celelalte condimente; de asemenea, se are grijă să nu fiarbã prea mult, căci pierde din gust.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu