Placinta cu branza in foietaj se prepara foarte usor si in scurt timp (cca.30 min), cu conditia sa aveti un cuptor bunicel care incalzeste bine si uniform.
Ingrediente : 1 foietaj dublu Morarita (se gaseste in comert, congelat), 500 gr.branza dulce sau sarate (dupa preferinta) vaca, 75 gr.stafide, 2 oua, esenta de vanilie, 3 plicuri zahar vanilat (de preferat) dar poate fi folosit si zahar normal.
Cum se face Placinta cu branza in foietaj ?
1.Scoateti din timp foietajul de la congelator pentru a se dezgheta in voie (nu incercati sa-l fortati la surse de caldura).
2.Intr-un bol suficient de mare se da pe razatoare branza, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine cu manuta.
3.Tapetati tava de la cuptor cu faina, dupa care adaugati prima foaie a foietajului; daca gasiti necesar, puteti intinde usor foaia cu facaletul.
4.Adaugati compozitia (pasul 2) peste foaia din tava, dupa care, folosind a doua foaie a foietajului, acoperiti tava.
5.Este indicat sa taiati placinta inainte de introducerea la cuptor.
6.In cuptorul bine incins (peste 200 gr.C.), introduceti tava si lasati-o la copt pana se rumeneste placinta.
Pofta buna !
Ingrediente : 1 foietaj dublu Morarita (se gaseste in comert, congelat), 500 gr.branza dulce sau sarate (dupa preferinta) vaca, 75 gr.stafide, 2 oua, esenta de vanilie, 3 plicuri zahar vanilat (de preferat) dar poate fi folosit si zahar normal.
Cum se face Placinta cu branza in foietaj ?
1.Scoateti din timp foietajul de la congelator pentru a se dezgheta in voie (nu incercati sa-l fortati la surse de caldura).
2.Intr-un bol suficient de mare se da pe razatoare branza, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine cu manuta.
3.Tapetati tava de la cuptor cu faina, dupa care adaugati prima foaie a foietajului; daca gasiti necesar, puteti intinde usor foaia cu facaletul.
4.Adaugati compozitia (pasul 2) peste foaia din tava, dupa care, folosind a doua foaie a foietajului, acoperiti tava.
5.Este indicat sa taiati placinta inainte de introducerea la cuptor.
6.In cuptorul bine incins (peste 200 gr.C.), introduceti tava si lasati-o la copt pana se rumeneste placinta.
Pofta buna !
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Vreau sa incerc si eu maine, sper sa-mi iasa. Dar totusi nu ar merge si cu foi facute in casa? Stiu ca e mai dificil, dar nu stiu daca am maine de unde sa cumpar.
RăspundețiȘtergereva merge si cu si vei vrea tu sa faci
ȘtergereArata foarte bine, am facut de cand ati postat retetea de vreo 4 ori. Iese foarte buna si foarte usor.
RăspundețiȘtergereArata grozav.. prietena mea a facut de 2 ori dupa reteta, prima data nu a iesit asa ok dar a doua oara super!
RăspundețiȘtergeremerge dar nu se compara cu foietajul...
RăspundețiȘtergereA iesit foarte delicios :)
RăspundețiȘtergerebun
RăspundețiȘtergeresuper reteta
RăspundețiȘtergereSimplu si arata f apetisant.
RăspundețiȘtergeretrebuie unse foile cu ceva(unt,ulei,ou)?
RăspundețiȘtergereda, foile de deasupra se ung cu ou dupa care se presara branza rasa
Ștergerebineinteles asta e optional....dar la reteta facuta de mine nu sunt unse cu nimic
Ștergeream incercat e foarte delicios !
RăspundețiȘtergerecred ca e delicioasa!
RăspundețiȘtergeresimplu si bun
RăspundețiȘtergerechiar ma bucur foarte mult ca va plac retetele simple si gustoase...
RăspundețiȘtergerebuna buna
RăspundețiȘtergereFoarte buna solutia cu foietajul Morarita. Economie enorma de timp. Iar placinta arata excelent. Felicitari si multumim pentru reteta!
RăspundețiȘtergerefoarte buna...si foarte usoara de facut.......
RăspundețiȘtergeredaca nu se da cu ou se mai rumeneste asa frumos?
RăspundețiȘtergereo reteta pe cand de gustoasa pe atat de usor de preparat, arata super si imi aduce aminte de vremurile din tinerete cand mancam placinta cu branza facuta in casa :)
RăspundețiȘtergerearata bine acum ma duc sa fac si eu ABIA ASTEPT SA VAD CE ZICE FAMILIA SI MUSAFIRII
RăspundețiȘtergere