Mancare de fasole verde cu carnaciori afumati

Ingrediente :
1 KG fasole verde, 2 cepe, 1 ardei, sare dupa gust, 1 lg.bulion, cativa catei de usturoi, patrunjel, 1-2 foi de dafin

Cum se prepara "Mancare de fasole verde cu carnaciori afumati"

1.Se spala fasolea verde, dupa care se rup/taie pastaile in bucatele de 3-4 cm si se pun in apa fiarta.

2.Se fierbe cca.15 min fasolea verde, dupa care se adauga ceapa taiata marunt, ardeiul, sarea si foile de dafin; se fierbe in continuare pana ce toate ingredientele sunt gata. Incercati pe rand ingredientele pt. a vedea daca sunt suficient de fierte. Daca scade apa, completati-o cu apa calda (exclus rece).

3.Se curata usturoiul si se taie rondele, dupa care se adauga peste mancare si se mai da in cateva "clocote"

4.Se face rantas (1 lg.faina cu 1 lg.cu varf bulion amesctecate cu apa treptat pana devin omogene) si se adauga peste mancare, dupa care se mai fierb 5 min, mestecand sa nu se lipeasca;

5.Separat, se prajesc carnaciorii, taiati dupa preferinta, recomandat bucatele de 5-6 cm, si se adauga peste fasolea fiarta (inclusiv uleiul in care s-au prajit, dar nu mai mult de 150 ml);

6.dupa ce s-a oprit din foc, se toaca si se adauga verdeata;

7.Se serveste cald.

Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

6 comentarii:

  1. Cred ca e foarte gustoasa aceasta reteta, eu vreau sa modific ceva la acesta reteta de mancare, vreu sa inlocuiesc carnaciori afumati cu pipote de gaina taiate felii pe lung dupa ce au fost fierte separat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca la orice reteta se pot aduce modificari...totul depinde numai de imaginatie...succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca tot am facut carnatii de casa acum de Sarbatori, ar fi pacat sa cumpar unii afumati din comert mai bine incerc cu ai mei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine, insa mi se pare totusi prea mult sos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este delicioasa aceasta reteta si este tipic romaneasca, multumim

    RăspundețiȘtergere