Ingrediente :
1 pahar (de apa) cu zahar pudra, 3 oua, 1 pahar caimac sau ½ lapte si ½ pahar ulei, 250 g faina, 1 varf de cutit bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, 1 pachet zahar vanilat,1 lingura plina cu cacao.
Preparare :
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga caimacul in care s-a desfacut bicarbonatul, mirodeniile si la sfarsit faina. Se toarna ¾ din compozitie intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Restul de aluat s coloreaza cu cacao si se pune peste aluatul din forma, apasand cu lingurita adanc din loc in loc pentru a amesteca usor cele doua culori. Se coace in cuptor, la, foc potrivit, primele 30 minute, dupa care se continua coacerea la foc mic, inca 30 minute. Daca se rumeneste deasupra prea repede se acopera cu o hartie alba.
Se rastoarna cu grija si in timp se raceste, se intoarce de pe o parte pe alta. Se pudreaza cu zahar vanilat. Se taie felii subtiri, dupa 1-2 ore.
1 pahar (de apa) cu zahar pudra, 3 oua, 1 pahar caimac sau ½ lapte si ½ pahar ulei, 250 g faina, 1 varf de cutit bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, 1 pachet zahar vanilat,1 lingura plina cu cacao.
Preparare :
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga caimacul in care s-a desfacut bicarbonatul, mirodeniile si la sfarsit faina. Se toarna ¾ din compozitie intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Restul de aluat s coloreaza cu cacao si se pune peste aluatul din forma, apasand cu lingurita adanc din loc in loc pentru a amesteca usor cele doua culori. Se coace in cuptor, la, foc potrivit, primele 30 minute, dupa care se continua coacerea la foc mic, inca 30 minute. Daca se rumeneste deasupra prea repede se acopera cu o hartie alba.
Se rastoarna cu grija si in timp se raceste, se intoarce de pe o parte pe alta. Se pudreaza cu zahar vanilat. Se taie felii subtiri, dupa 1-2 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu