Ingrediente :
200 g unt, 3 oua, 100 g zahar, 200 g faina, 1 lingurita amoniac, 200 g stafide, 50 g curmale, 50 g smochine, 50 g migdale sau nuci, 100 g fructe zaharisite, 1 pahar rom, 1 lingurita rasa scortisoara, 2 cuisoare pisate marunt.
Preparare :
Toate fructele se taie marunt si se lasa peste noapte in rom sa se macereze. Untul, impreuna cu galbenusurile si zaharul, se bate cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga amoniacul dizolvat in 1-2 lingurite de lapte, mirodeniile si fructele. La sfarsit se incorporeaza faina si albusurile spuma.
Se coace, intr-o forma de chec tapetata cu hartie alba unsa cu untm la foc potrivitm imp de 25-30 minute apoi la foc mic, aproximativ o ora.
Dupa ce se raceste, se inveleste in pergament si se tine la rece.
Mentiuni :
Se taie felii si se consuma abia dupa o saptamana.
200 g unt, 3 oua, 100 g zahar, 200 g faina, 1 lingurita amoniac, 200 g stafide, 50 g curmale, 50 g smochine, 50 g migdale sau nuci, 100 g fructe zaharisite, 1 pahar rom, 1 lingurita rasa scortisoara, 2 cuisoare pisate marunt.
Preparare :
Toate fructele se taie marunt si se lasa peste noapte in rom sa se macereze. Untul, impreuna cu galbenusurile si zaharul, se bate cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga amoniacul dizolvat in 1-2 lingurite de lapte, mirodeniile si fructele. La sfarsit se incorporeaza faina si albusurile spuma.
Se coace, intr-o forma de chec tapetata cu hartie alba unsa cu untm la foc potrivitm imp de 25-30 minute apoi la foc mic, aproximativ o ora.
Dupa ce se raceste, se inveleste in pergament si se tine la rece.
Mentiuni :
Se taie felii si se consuma abia dupa o saptamana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu