Ingrediente :
350 g faina, 200 g unt sau untdelemn, 200 ml sau 150 ml lapte, 200 g zahar, 6 oua, 20 ml rom, 50 g stafide, 150 g rahat rosu si verde, o lingurita gem de portocale,o lingurita praf de copt, o lamiie, un plic cu zahar vanilat,1/2 lingurita sare.
Preparare :
Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina.Faina se pune pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele.Daca gemul din coji de portocale este mai vechi si intarit, de asemenea, se taie in faina.Daca este cu sirop (deci mai proaspat), se pune odata cu untul topit, pe un vas cu apa calda si apoi se lasa sa se raceasca.Tot in faina se amesteca praful de copt, sarea si vanilia.Stafidele se inmoaie in rom 30 minute.Cind toate sint pregatite, se bat albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamiie (15 ml ) si se bat , in continuare pina cind se intaresc din nou.Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, untul fluid (si gemul, daca nu s-a pus in faina ), smintina sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de copt.Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pina cind se incorporeaza toate(dar nu prea mult).Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si precedentele.In compozitie sint doua substante acre:smintina si zeama de lamiie din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze repede.
350 g faina, 200 g unt sau untdelemn, 200 ml sau 150 ml lapte, 200 g zahar, 6 oua, 20 ml rom, 50 g stafide, 150 g rahat rosu si verde, o lingurita gem de portocale,o lingurita praf de copt, o lamiie, un plic cu zahar vanilat,1/2 lingurita sare.
Preparare :
Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina.Faina se pune pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele.Daca gemul din coji de portocale este mai vechi si intarit, de asemenea, se taie in faina.Daca este cu sirop (deci mai proaspat), se pune odata cu untul topit, pe un vas cu apa calda si apoi se lasa sa se raceasca.Tot in faina se amesteca praful de copt, sarea si vanilia.Stafidele se inmoaie in rom 30 minute.Cind toate sint pregatite, se bat albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamiie (15 ml ) si se bat , in continuare pina cind se intaresc din nou.Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, untul fluid (si gemul, daca nu s-a pus in faina ), smintina sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de copt.Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pina cind se incorporeaza toate(dar nu prea mult).Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si precedentele.In compozitie sint doua substante acre:smintina si zeama de lamiie din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu