Dulceata de mure si afine


Ingrediente :
1 kg mure bine coapte (sau afine)
1 kg de zahar
3 pahare de apa
1 lamaie



Mod de preparare :

Se pune la fiert apa cu zaharul intr-o cratita smaltuita, din cand in cand se inlatura cu o lingura spuma care se ridica la suprafata prin fierbere, astfel ca lichidul sa ramana curat;

Cand se ingroasa (trebuie sa se lipeasca intre degete), se pun inauntru murele sau afinele trecute printr-un jet de apa rece si lasate la zvantat;

Se lasa sa fiarba la foc mic, culegand mai departe spuma, pana cand siropul se ingroasa. Atunci se adauga o lamaie taiata felii subtiri, se lasa sa mai dea un clocot, apoi cratita se pune sa se raceasca, acoperita cu un tifon;

Dulceata se toarna in borcane bine spalate si uscate si se leaga la gura cu celofan.


Atentie nu se amesteca cu lingura in dulceata. Din cand in cand, cratita se ia de pe foc si se misca, pentru ca fructele sa nu se prinda de fund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu