Omleta provensala este o omleta preparat in cuptor. Cu cateva ingrediente puteti obtine o omleta delicioasa.
Ingrediente :
-1 lingura ulei de masline
-1 lingura unta sau margarina
-2 rosii potrivite
-2 cepe verzi
-6 oua
-50 grame cascaval ras pe razatoarea mare
-1/2 lingurita tarhon sau busuioc uscat si maruntit
-sare, piper negru
Mod de preparare :
Se incinge cuptorul la 200 C.
Se pun uleiul si untul intr-o forma termorezistenta intinsa si se introduc la cuptor, ca sa se topeasca untul.
Se sapala rosiile se sterg si se taie felii. Se curata ceapa verde se spala si se toaca.
Se bat ouale putin si li se adauga cascavalul, ceapa si tarhonul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se scoate forma de la cuptor si se agita putin, pentru a acoperi tot fundul formei cu ulei. Se toarna compozitia de ou in forma, iar deasupra se aseaza feliile de rosie. Se lasa circa 15 minute la cuptor, pana cand s-a intarit omleta, apoi se serveste.
Se pun uleiul si untul intr-o forma termorezistenta intinsa si se introduc la cuptor, ca sa se topeasca untul.
Se sapala rosiile se sterg si se taie felii. Se curata ceapa verde se spala si se toaca.
Se bat ouale putin si li se adauga cascavalul, ceapa si tarhonul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se scoate forma de la cuptor si se agita putin, pentru a acoperi tot fundul formei cu ulei. Se toarna compozitia de ou in forma, iar deasupra se aseaza feliile de rosie. Se lasa circa 15 minute la cuptor, pana cand s-a intarit omleta, apoi se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu