Tort de piersici si crema fina de bezea

Ingrediente (12 portii) :
- 200 g biscuiti integrali ;
- 140 g unt ;
- 8 foite de gelatina ;
- 1 kg branza de vaci ;
- 115 g zahar ;
- 1 pachet zahar vanilinat ;
- sucul de la 1 lamaie ;
- 200 ml frisca ;
- 1 pachet amestec de fructe uscate ;
- 1 cutie piersici (425 ml) ;
- 1 pachet gelatina transparenta ;

















Mod de preparare :

- faramitam biscuitii si amestecam cu untul ;
- tapetati o forma (diametrul de 26 cm) cu hartie pentru copt ;
- turnati amestecul cu biscuiti pe fundul formei, presati-l si lasati-l 1 ora la rece ;
- inmuiati gelatina , amestecati branza cu 100 g zahar si zaharul vanilinat ;
- incalziti sucul de lamaie , stoarceti gelatina , dizolvati-o acolo si incorporati-o in amestecul cu branza ;
- lasati-l la frigider pana se incheaga , bateti frisca si incorporati-o in crema de branza impreuna cu amestecul de fructe . intindeti crema obtinuta peste blatul din forma si lasati tortul cca. 3 ore la rece ;
- scurgeti piersicile si colectati sucul , taiati fructele felioare si asezati-le pe tort , pregatiti glazura cu sucul si 15 g zahar, turnati-o peste fructe si lasati tortul cca. 30 de minute la rece.

Un comentariu: