Coltunasi chinezesti

Ingrediente: 500g faina, 300g carne de porc, semigrasa si tocata, 100-150g de praz, un ou, ulei, vin de masa, sare, putin zahar, sos de soia.

Mod de preparare:
450 de grame faina se amesteca cu apa de la robinet.
Se face, manual, un aluat potrivit in ceea ce priveste consistenta.
Aluatul va fi subtiat cu mana, pana cand va capata forma unui bat gros, suficient de lung pentru a fi impartit în circa 60 de bucati.
Se turteste fiecare bucata de coca cu palma, pentru a lua forma aproape rotunda. Pe fundul de lemn se presara putinaa faina. Cu ajutorul facaletului, se intinde bucata de aluat intr-o foaie subtirica si rotunda, cu un diametru de aproximativ 5 cm.

Se prepara umplutura : carnea tocata se amesteca bine cu putin ulei, prazul taiat marunt, putin zahar, un ou, sare, o lingurita de sos de soia, putin vin de masa si concentrat de pui. Se impacheteaza apoi in foita de coca circa 20 de grame de umplutura. Marginile se vor impreuna bine. Atentie, carnea nu trebuie sa iasa in afara pachetului.
Dupa aceea se asaza un vas cu circa un litru de apa pe foc. Dupa ce apa clocoteate, se pun repede circa 30 de coltunasi in apa. Se misca incet, cu lingurita de lemn, în apa, pentru a nu se lipi coltunasii. Se pune capacul.
Dupa ce apa clocoteste din nou, se mai toarna cateva linguri de apa rece. Astfel, dupa ce se toarna de 3 ori apa rece, coltunasii plutesc la suprafata. Un minut mai tarziu, se scot coltunasii, care sunt gata de servit. Procesul de fierbere nu dureaza mai mult de 8-10 minute.

Coltunasii se pot servi cu putin otet si sos de soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu