-4 galbenusuri
-355 ml frisca lichida
-150 g zahar
-2 g sare
-475 ml smantana dulce, batuta frisca
-20 ml esenta de vanilie
-240 g bomboane din menta, faramitate
Mod de preparare
Intr-o oala amestecati galbenusurile, frisca lichida, zaharul si sarea, tinand pe foc pana cand amestecul se ingroasa si compozitia se lipeste de spatele unei linguri, adica nu curge usor.
Luati de pe foc, introduceti oala intr-un recipient cu apa rece si amestecati putin, apoi incorporati smanta dulce batuta si vanilia, apoi introduceti in congelator pentru cateva ore sau peste noapte.
Amestecati din cand in cand, iar inainte de a servi, incorporati in compozitie fulgii de bomboane de menta.
-355 ml frisca lichida
-150 g zahar
-2 g sare
-475 ml smantana dulce, batuta frisca
-20 ml esenta de vanilie
-240 g bomboane din menta, faramitate
Mod de preparare
Intr-o oala amestecati galbenusurile, frisca lichida, zaharul si sarea, tinand pe foc pana cand amestecul se ingroasa si compozitia se lipeste de spatele unei linguri, adica nu curge usor.
Luati de pe foc, introduceti oala intr-un recipient cu apa rece si amestecati putin, apoi incorporati smanta dulce batuta si vanilia, apoi introduceti in congelator pentru cateva ore sau peste noapte.
Amestecati din cand in cand, iar inainte de a servi, incorporati in compozitie fulgii de bomboane de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu