* 3 mere marisoare, bine coapte;
* 100 ml apa;
* 1 lingura zahar;
* sucul de la o lamaie;
* 300 ml suc de mere;
* 1/2 lingurita de gelatina granule;
* 300 ml frisca;
* fistic.
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja, se taie in patru, se adauga apa, zaharul si sucul de lamaie. Se fierb 10 minute pana ce merele se inmoaie si incep sa se desfaca. Se strecoara si apoi se trec prin sita. Se obtine astfel un piure fin.
In alt vas se pune sucul de mere si se fierbe pana ce se reduce la cinci linguri. Se ia de pe foc, se pune gelatina, se amesteca si se lasa sa se racoreasca.
Se bate frisca si se amesteca cu piureul si sucul de mere. Se imparte amestecul in pahare, se niveleaza suprafata si se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se serveste ornata cu frisca si cateva boabe de fistic macinate.
* 100 ml apa;
* 1 lingura zahar;
* sucul de la o lamaie;
* 300 ml suc de mere;
* 1/2 lingurita de gelatina granule;
* 300 ml frisca;
* fistic.
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja, se taie in patru, se adauga apa, zaharul si sucul de lamaie. Se fierb 10 minute pana ce merele se inmoaie si incep sa se desfaca. Se strecoara si apoi se trec prin sita. Se obtine astfel un piure fin.
In alt vas se pune sucul de mere si se fierbe pana ce se reduce la cinci linguri. Se ia de pe foc, se pune gelatina, se amesteca si se lasa sa se racoreasca.
Se bate frisca si se amesteca cu piureul si sucul de mere. Se imparte amestecul in pahare, se niveleaza suprafata si se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se serveste ornata cu frisca si cateva boabe de fistic macinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu