4 oua batute
2 cani faina
2 cani zahar
2 lingurite praf copt
1 lingurita scortisoara-optional
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
3 cani morcov ras fin
3/4 cana ulei de gatit
glazura branza-vezi reteta
1/2 cana nuci prajite-optional
Mod de preparare :
1.Lasi ouale 30 min la temp. camerei.Ungi si pudrezi o forma de 25 cm,lasi deoparte.
Intr-un bol mare combini:faina,zaharul,praful copt,scortisoara,bicarbonatul.
2.In alt bol combini:ouale,morcovii si uleiul.Adaugi amestecul de ou in cel de faina.Amesteci cu lingura,sa se combine,torni in forma.
3.Coci la 175*C,30-35 min,probezi cu scobitoarea,sa iasa curata.Racesti pe gratar 10 min,scoti din forma,lasi pe gratar sa se raceasca complet.
4.Imbraci tortul si-l umplii cu glazura de branza.Daca doresti presari nucile tostate si tocate deasupra.Pastrezi la frigider pana la 3 zile.Ies 12 portii.
Glazura de branza:
226 g crema branza,moale
1/2 cana unt/margarina,moale
2 lingurite vanilie
5 3/4- 6 1/4 cani zahar pudra cernut
Bati branza,untul,vanilia,pana se umfla.Treptat adaugi 2 cani zahar pudra,bati bine.Treptat adaugi zaharul pudra,pana obtii consistenta dorita.Aceasta glazura este pt 2 straturi pt un blat de 20-22 cm.Pt oun tort de 33/22/5 cm reduci la jumatate reteta.
Acoperi si pastrezi in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu