Cascaval pane cu salata de primavara

Cum se prepara cascavalul pane ?

Ingrediente (pentru 4 persoane):
100 g cascaval, 150 g faina, sare, piper, circa 50 ml lapte, faina pentru intins “aluatul”, ulei pentru prajit. Pentru salata - 1 ridiche alba, 1 gulie, 2 mere acrisoare, 1 pumn de frunze de salata (salata verde, untisor sau papadie). Pentru sos - 1 lingura otet (nu prea acru), 100 g iaurt, 2 linguri smantana, sare, piper, 1 lingurita ulei de masline.
Mod de preparare:
1. Se rade cascavalul pe razatoarea mica, se amesteca cu faina, sarea, piperul si laptele si se framanta bine, pana ce nu se mai lipeste si se poate intinde (daca e nevoie, se mai adauga cateva picaturi de lapte).
2. Se imparte aluatul in trei si se intind foile, pe rand, pe planseta infainata usor (grosimea: 3 mm). Se taie fasii, se acopera cu un stergar si se lasa sa se odihneasca, pana se prepara salata.
3. Se curata de coaja ridichea, gulia si merele, se dau pe razatoare si se amesteca cu frunzele de salata alese si spalate. Se prepara sosul, amestecand bine toate ingredientele, si se incorporeaza in salata, care se asaza pe farfurii.
4. Se-ncinge cuptorul la 50¡C. Se toarna uleiul intr-o oala inalta, se baga in cuptor si, cand incepe sa fiarba, se adauga, pe rand, fasiile de cascaval, circa 2 minute, pana ce se rumenesc. Se scot cu lingura de spumuit, se rastoarna pe hartie absorbanta si se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate. Se servesc fierbinti, cu salata preparata anterior. (Fasiile de cascaval pot fi preparate si intr-o tigaie pe aragaz.)

Top articole pe mail...Aboneaza-te la Newsletter !.

Daca ti-a placut, trimite link-ul prietenilor tai !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu