o ceapa, o varza creata (1 kg), 4 linguri untdelemn, 200 ml apa fiarta cu Delikat, sare, piper, chimen, 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare), 200 ml smantana, 2 linguri mustar.
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si i se scoate cotorul si foile ofilite de la exterior. Se caleste ceapa intr-o lingura de untdelemn incins. Se adauga feliile de varza, se lasa sa se pargaleasca putin, apoi se adauga apa fiarta cu Delikat. Se lasa pe foc mic sa clocoteasca inabusit, sub capac, zece minute. Se adauga condimentele (sare, piper, chimen) si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se spala cotletele si se zvanta intr-un servet. Se prajesc in untdelemn pe ambele parti, se sareaza si se pipereaza. Se scot din tigaie si se tin la cald. Peste zaftul ramas de la prajit se adauga smantana si se pune sa dea in 2-3 clocote. Se adauga si mustarul. Se pune sare si piper. Se toarna peste cotlete si varza fiarta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu