Rata pe varza.

Ingrediente pentru rata la cuptor:
-1-2 verze murate de marime medie,
-1 rata, piper,
-cimbru,
-foi de dafin.

Cum se prepara rata pe varza la cuptor?:
Prima data, rata, se spala si se curata.Apoi trebuie oparita pentru a se face mai bine si mai repede in cuptor. Punem rata la fiert si pregatim varza murata lasata la desarat cu o seara inainte. Apoi tocam varza murata fideluta cu un cutit, dupa care o asezam in tava de cuptor in care vom pregati acest fel de mancare. Adaugam condimentele: foi de dafin, piper, cimbru si asezam rata oparita deasupra.
Turnam in tava cateva polonice din supa in care a fiert rata, ca sa nu se lipeasca varza de tava. Inainte de a da rata pe varza la cuptor, o intepam cu o furculita, ca sa nu se rupa pielea atunci cand se rumeneste si pentru ca grasimea din rata sa se scurga in tava, peste varza, dandu-i un gust mai bun. Lasam rata pe varza la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste.

Cum se serveste rata pe varza ?
Se recomanda servirea ratei pe un platou mare, taiata in bucati. Acoperiti platoul cu varza preparata dupa care taiati rata in mai multe bucati de preferat egale. Asezati bucatile in centrul platoului, cautand sa pastrati forma initiala iar aripile si copanele le veti taia si aseza simetric, in parti opuse ale platoului.
Ideea este sa pastrati pe cat posibil forma initiala a ratei pentru un aspect cat mai placut.
Dupa preferinta platoul poate fi ornat cu verdeata dupa placul fiecaruia.
Serviti-o calda.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu