Rata la cuptor

Ingrediente:
o rata de peste 1 kg, 4 linguri de coniac, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, sos condimentat

Mod de preparare:
Curatati bine pasarea, pudrati-o cu putina sare si piper, asezati-o intr-o punga obisnuita din carton pe care ati impregnat-o in ulei. Puneti rata in punga, inchideti-o si asezati-o in tava cuptorului potrivit de incins. Puneti o ceasca de ulei si tot atita apa si lasati friptura sa se friga incet. Intoarceti punga, mai adaugati grasime, daca apa s-a evaporat, si cind friptura s-a rumenit, indepartati punga.

Servire:
Se recomanda servirea ratei pe un platou mare, taiata in bucati. Taiati rata in mai multe bucati de preferat egale. Asezati bucatile in centrul platoului, cautand sa pastrati forma initiala iar aripile si copanele le veti taia si aseza simetric, in parti opuse ale platoului.
Ideea este sa pastrati pe cat posibil forma initiala a ratei pentru un aspect cat mai placut.
Dupa preferinta platoul poate fi ornat cu verdeata dupa placul fiecaruia.
Serviti cu sos condimentat, piure de cartofi si masline
Serviti-o calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu