Ingrediente : 6-8 bucati dovlecei patison de marimi relativ egale, 0.5 kr carne, 2 cepe mici, 1 lingura ulei, 2 linguri orez, sare, piper, ou (facultativ), supa de carne (puteti folosi apa cu Knor), 1 pahar smantana sau iaurt
Cum se prepara patisonul umplut
Patisonul se curata de coaja, se spala si se rad partile patate; se taie cate un capacel, apoi se scobeste miezul, fara a perfora peretii.
Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa tocata si inabusita in ulei si cu o parte din miezul legumelor; se adauga orezul, oul, sare si piper dupa gust, dupa care se amesteca bine. Se umplu dovleceii patison si se indeasa cu lingura pentru a umple toate golurile, apoi se pun capacelele la loc, se fixeaza cu scobitori si se aseaza intr-o cratita; deasupra se adauga supa si se pune la fiert.
Separat vom prepara sosul astfel : ceapa tocata se inabuse in ulei, se presara faina pe deasupra si se lasa sa se ingalbeneasca, apoi se adauga rosiile curatate de pielite si tocate marunt, precum si restul de miez de patison fiert in prealabil si pasat. Cand patisonul umplut este aproape fiert (se fierbe mai mult decat dovleceii), se toarna sosul si se introduce in cuptor. Se lasa la scazut.
Servit cald, cu smantana acrisoara sau cu iaurt.
Cum se prepara patisonul umplut
Patisonul se curata de coaja, se spala si se rad partile patate; se taie cate un capacel, apoi se scobeste miezul, fara a perfora peretii.
Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa tocata si inabusita in ulei si cu o parte din miezul legumelor; se adauga orezul, oul, sare si piper dupa gust, dupa care se amesteca bine. Se umplu dovleceii patison si se indeasa cu lingura pentru a umple toate golurile, apoi se pun capacelele la loc, se fixeaza cu scobitori si se aseaza intr-o cratita; deasupra se adauga supa si se pune la fiert.
Separat vom prepara sosul astfel : ceapa tocata se inabuse in ulei, se presara faina pe deasupra si se lasa sa se ingalbeneasca, apoi se adauga rosiile curatate de pielite si tocate marunt, precum si restul de miez de patison fiert in prealabil si pasat. Cand patisonul umplut este aproape fiert (se fierbe mai mult decat dovleceii), se toarna sosul si se introduce in cuptor. Se lasa la scazut.
Servit cald, cu smantana acrisoara sau cu iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu