- 1 lipie pentru pizza, sau aluatul pentru o porţie;
- 250 g de sos normal de roşii;
- 1-2 linguriţe de sos picant;
- 700 g amestec marinar (combinaţie de creveţi , peste alb, somon, inele de calamar şi scoici)
- 50 g ceaşcă de frunze de pătrunjel tocate;
- 150 g brânză tip mozarella rasă;
- frunze de lămâie pentru ornare
Cum se prepară Pizza Marinara :
- Preincalzeste cuptorul la 220 ° C.
- Unge uşor o tavă de cca.27 cm, pentru pizza.
- Pe tavă aşează un blat pentru pizza de cca.20 cm, apoi presează cu degetele aluatul până la marginea tăvii.
- Amestecaţi sosul de pizza şi sosul picant la cald.
- Întindeţi sosul pe lipie după care lăsaţile la copt cam 10 min sau până când marginea devine aurie.
- Scoateţi pizza din cuptor şi presăraţi în mod uniform pe deasupra mozzarela, pătrunjelul şi amestecul marinar
- Bagaţi din nou pizza la cuptor pt. înca cca.5 min
- La final ornaţi cu frunze de lămâi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu