Pizza Marinara. Pizza Marinarească

Ingrediente Pizza Marinara :
  • 1 lipie pentru pizza, sau aluatul pentru o porţie;
  • 250 g de sos normal de roşii;
  • 1-2 linguriţe de sos picant;
  • 700 g amestec marinar (combinaţie de creveţi , peste alb, somon, inele de calamar şi scoici)
  • 50 g ceaşcă de frunze de pătrunjel tocate;
  • 150 g brânză tip mozarella rasă;
  • frunze de lămâie pentru ornare

Cum se prepară Pizza Marinara :
  1. Preincalzeste cuptorul la 220 ° C.
  2. Unge uşor o tavă de cca.27 cm, pentru pizza.
  3. Pe tavă aşează un blat pentru pizza de cca.20 cm, apoi presează cu degetele aluatul până la marginea tăvii.
  4. Amestecaţi sosul de pizza şi sosul picant la cald.
  5. Întindeţi sosul pe lipie după care lăsaţile la copt cam 10 min sau până când marginea devine aurie.
  6. Scoateţi pizza din cuptor şi presăraţi în mod uniform pe deasupra mozzarela, pătrunjelul şi amestecul marinar
  7. Bagaţi din nou pizza la cuptor pt. înca cca.5 min
  8. La final ornaţi cu frunze de lămâi.
Aceasta este o reţetă originală 100%. O puteţi copia numai cu afişarea link-ului : http://reteta-culinara.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu