Rinichii de porc se curăţă de pieliţe, se despică în două jumătăţi, de-a lungul, şi se ţin 1-2 ore in apă rece, care se schimbă de cîteva ori.
Se şterg cu un şervet curat, se taie in lamele, se sărează, se piperează şi se prăjesc în unt topit, pe foc iute, timp de circa 15 minute. Se adaugă verdeaţă fin tocată. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă puţină smântână. Separat, se bat ouă (pentru fiecare 100 g de rinichi se socoteşte un ou) cu puţin lapte, verdeaţă fin tocată, sare, piper şi câteva bucăţele de unt. Se prăjeşte intr-o tigaie câte o omletă din douã. ouă pentru fiecare persoană.
Se pune umplutura cu rinichi pe jumătate de omletă şi se acoperă cu cealaltă jumătate.
Aperitivul cu rinichi şi omletă se serveşte fierbinte, cu o salată de sezon.
Se şterg cu un şervet curat, se taie in lamele, se sărează, se piperează şi se prăjesc în unt topit, pe foc iute, timp de circa 15 minute. Se adaugă verdeaţă fin tocată. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă puţină smântână. Separat, se bat ouă (pentru fiecare 100 g de rinichi se socoteşte un ou) cu puţin lapte, verdeaţă fin tocată, sare, piper şi câteva bucăţele de unt. Se prăjeşte intr-o tigaie câte o omletă din douã. ouă pentru fiecare persoană.
Se pune umplutura cu rinichi pe jumătate de omletă şi se acoperă cu cealaltă jumătate.
Aperitivul cu rinichi şi omletă se serveşte fierbinte, cu o salată de sezon.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu