Se aleg ardei graşi proaspeţi, egali ca mărime, cît mai drepţi; se curăţă de cotoare şi seminţe. Se verifică dacă nu sunt iuţi.
a) 300 g telemea rasă, 2-3 ardei copţi, sare, boia, piper, 100 g smântânã, 4 felii şuncă, jambon sau muşchi ţigănesc.
Se freacă telemeaua cu smântână, se auauga boia, sare, piper, după gust. Se omogenizeazã bine până devine ca o pastă. Se amestecă apoi cu şuncă tocată si cu ardeii copţi, tocaţi.
Se umplu ardeii cu această compoziţie şi se dau la rece.
b) Se pot umple cu salată de boeuf, cu o umplutură cu jumri de ouă sau cu o umplutură de ciuperci.
c) Cu salată de vinete.
Dacă ardeii astfel umpluţi se servesc la masă, se taie în două pe lung, după ce au stat la rece.
Dacă sunt preparaţi pentru a fi luaţi în excursie, se vor împacheta întregi.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.coma) 300 g telemea rasă, 2-3 ardei copţi, sare, boia, piper, 100 g smântânã, 4 felii şuncă, jambon sau muşchi ţigănesc.
Se freacă telemeaua cu smântână, se auauga boia, sare, piper, după gust. Se omogenizeazã bine până devine ca o pastă. Se amestecă apoi cu şuncă tocată si cu ardeii copţi, tocaţi.
Se umplu ardeii cu această compoziţie şi se dau la rece.
b) Se pot umple cu salată de boeuf, cu o umplutură cu jumri de ouă sau cu o umplutură de ciuperci.
c) Cu salată de vinete.
Dacă ardeii astfel umpluţi se servesc la masă, se taie în două pe lung, după ce au stat la rece.
Dacă sunt preparaţi pentru a fi luaţi în excursie, se vor împacheta întregi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu