1 dovlecel mare; 1 ceasca faina; 2 oua; 1 pahar de lapte; sare; piper; 1 varf de cutit ptaf de copt; 2 linguri marar tocat, ulei pt.prajit.
Cum se fac chiftelutele de dovlecei :
Dovlecelul se curata de coaja, se rade pe razatoarea mare, se stoarce usor in maini si se zvanta intr-un stergar absorbant.
Separat, se prepara un aluat de clatite, ceva mai gros, in care se amesteca dovleceii, sare, piper, marar tocat si praful de copt. Intr-o tigaie cu ulei incins se pun cu lingura chiftelele care se rumeneste pe ambele parti.
Se servesc fierbinti, cu un sos (de preferat de rosii) sau cu o salata.
Cum se fac chiftelutele de dovlecei :
Dovlecelul se curata de coaja, se rade pe razatoarea mare, se stoarce usor in maini si se zvanta intr-un stergar absorbant.
Separat, se prepara un aluat de clatite, ceva mai gros, in care se amesteca dovleceii, sare, piper, marar tocat si praful de copt. Intr-o tigaie cu ulei incins se pun cu lingura chiftelele care se rumeneste pe ambele parti.
Se servesc fierbinti, cu un sos (de preferat de rosii) sau cu o salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu