Dovlecei cu rosii si cascaval la cuptor

Ingrediente :
6 dovlecei tineri; 6 rosii mari; 200 gr.cascaval ras, sare, ulei pentru prajit; 3-4 linguri faina.

Cum se fac dovlecii cu rosii si cascaval la cuptor :
Dovleceii se rad de coaja alba, se taie rondele potrivit de groase, se sareaza usor si se lasa un sfert de ora sa se scurga, apoi rondelele se zvanta intr-un servetel absorbant, presand usor; se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.

Jumatate din feliile de dovlecei se aseaza intr-o tava unsa, se presara cu jumatate din cascavalul ras si se pun deasupra rondele de rosii curatate de pielite peste care se aseaza restul de felii de dovlecei, se presara cu cascaval si se introduc in cuptor sa gratineze.

Se pot prepara si cu rondele de dovlecei pane. In acest caz rondelele se trec, inainte de a le praji, prin faina, prin ou batut si prin pesmet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu