6 dovlecei; sare; 3 linguri faina; ulei pt.prajit.
Cum se fac dovleceii prajiti :
Dovleceii se curata de coaja, se spala, se zvanta, se taie in felii rotunde de cca.0,5 cm, se presara cu sare si se lasa sa stea un sfert de ora ca sa elimine apa; se zvanta din nou intr-un servet, se trec prin faina si se rumenesc in ulei incins pe ambele parti.
Feliile se pot trece intai prin faina, se inmoaie in lapte, apoi se trec din nou prin faina si se prajesc.
Se servesc calzi, cu o salata.
Dovleceii se curata de coaja, se spala, se zvanta, se taie in felii rotunde de cca.0,5 cm, se presara cu sare si se lasa sa stea un sfert de ora ca sa elimine apa; se zvanta din nou intr-un servet, se trec prin faina si se rumenesc in ulei incins pe ambele parti.
Feliile se pot trece intai prin faina, se inmoaie in lapte, apoi se trec din nou prin faina si se prajesc.
Se servesc calzi, cu o salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu