Ingrediente :
400 gr.fasole boabe, 3 cepe, 3 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri ulei, putin cimbru pisat, 1 frunza de dafin, sare, piper, 1 lingura pasta de rosii, 2 linguri patrunjel verde tocat.
Cum se face mancarea de fasole boabe :
Fasolea se fierbe pana se inmoaie boabele.
Separat se inabusa in ulei ceapa tocata marunt, se adauga zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, sau taiat in rondele subtiri, frunza de dafin, putin cimbru pisat, sare si piper, si se lasa sa se inmoaie, sub capac, adaugand cate putina zeama in care a fiert fasolea sau putina apa; cand zarzavatul s-a fiert, se adauga pasta de rosii desfacuta in putina zeama si fasolea fiarta, se potriveste la gust cu sare si piper si se mai lasa sa fiarba impreuna, cateva minute, la foc mic. La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste.
Se poate prepara cu felii de carnati, carne afumata, etc. In aces caz, carnea, carnatii, se fierb impreuna cu fasolea.
400 gr.fasole boabe, 3 cepe, 3 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri ulei, putin cimbru pisat, 1 frunza de dafin, sare, piper, 1 lingura pasta de rosii, 2 linguri patrunjel verde tocat.
Cum se face mancarea de fasole boabe :
Fasolea se fierbe pana se inmoaie boabele.
Separat se inabusa in ulei ceapa tocata marunt, se adauga zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, sau taiat in rondele subtiri, frunza de dafin, putin cimbru pisat, sare si piper, si se lasa sa se inmoaie, sub capac, adaugand cate putina zeama in care a fiert fasolea sau putina apa; cand zarzavatul s-a fiert, se adauga pasta de rosii desfacuta in putina zeama si fasolea fiarta, se potriveste la gust cu sare si piper si se mai lasa sa fiarba impreuna, cateva minute, la foc mic. La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste.
Se poate prepara cu felii de carnati, carne afumata, etc. In aces caz, carnea, carnatii, se fierb impreuna cu fasolea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu