Ingrediente :
1,5 kg capac de manzat, 2 cutii sardele, 1 ceasca de vin alb, maioneza din 3-4 oua, capere, morcov, patrunjel, telina, aspic.
Cum se face pestele fals :
Carnea se scoate de pe os si se taie sub forma de foaie subtire care se bate bine, apoi se opareste ca sa iasa sangele.
Sardelele, scurse de ulei, se toaca marunt si se presara peste foaia de carne; foaia se ruleaza si se leaga cu ata, apoi se pune la fiert într-un vas cu apa in care se adauga morcov, patrunjel si telina. Dupa ce carnea s-a înmuiat, se adauga o ceasca de vin alb si se mai fierbe 1/4 de ora, sub capac.
Vasul se ia apoi de pe foc si se pune la rece. Operatia de fierbere se repeta 3 zile la rand.
In a patra zi se prepara maioneza care se subtiaza cu putina zeama în care a fiert carnea, zeama in care s-au fiert si caperele marunt tocate.
Ruloul de carne se taie felii, se scot atele si se asaza intr-o forma lunguiata tapetata cu aspic si ornata. Deasupra se toarna aspic pana se umple forma, apoi se tine la rece sa se inchege.
Inainte de a fi servit se rastoarna pe un platou. Se serveste cu sosul de maioneza pus într-o sosiera.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
1,5 kg capac de manzat, 2 cutii sardele, 1 ceasca de vin alb, maioneza din 3-4 oua, capere, morcov, patrunjel, telina, aspic.
Cum se face pestele fals :
Carnea se scoate de pe os si se taie sub forma de foaie subtire care se bate bine, apoi se opareste ca sa iasa sangele.
Sardelele, scurse de ulei, se toaca marunt si se presara peste foaia de carne; foaia se ruleaza si se leaga cu ata, apoi se pune la fiert într-un vas cu apa in care se adauga morcov, patrunjel si telina. Dupa ce carnea s-a înmuiat, se adauga o ceasca de vin alb si se mai fierbe 1/4 de ora, sub capac.
Vasul se ia apoi de pe foc si se pune la rece. Operatia de fierbere se repeta 3 zile la rand.
In a patra zi se prepara maioneza care se subtiaza cu putina zeama în care a fiert carnea, zeama in care s-au fiert si caperele marunt tocate.
Ruloul de carne se taie felii, se scot atele si se asaza intr-o forma lunguiata tapetata cu aspic si ornata. Deasupra se toarna aspic pana se umple forma, apoi se tine la rece sa se inchege.
Inainte de a fi servit se rastoarna pe un platou. Se serveste cu sosul de maioneza pus într-o sosiera.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu