Sarmale în foi de varză creată

Ingrediente :
1-2 căpăţâni varză creaţă, 0,5 kg canpc: de porc (vacă), 2 cepe, 2 linguri ulei, 2 -3 linguri orez, câteva felii de slănină, un ou, sare, piper.

Cum se fac sarmalele in foi de varza creata:
Varza creaţă se înmoaie în apă clocotită, apoi se desfac frunzele de pe cotor. Ceapa tocată se înăbuşă în ulei.
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat apoi se căleşte împreună cu ceapa; se potriveşte la gust de sare şi piper, apoi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă orezul uşor călit în ulei, fiert pe jumătate şi răcit; şi oul.
Cu umplutura care rezultă se umplu frunzele de varză creaţă ca sarmalele.
Acestea se aşază apoi într-o tavă unsă şi fiecare sarma se acoperă cu o felioară subţire de slănină. Tava se introduce în cuptorul încins în prealabil şi se ţine la foc potrivit până ce sarmalele se rumenesc frumos. Între timp sarmalele se stropesc din cînd în cînd cu sos din tavă, ca friptura.
Sarmalele se pot fierbe şi in oală; în acest caz tocătura va fi aproape complet preparată termic înainte de a forma sarmalele.
Se servesc fierbinţi.
reteta-culinara.blogspot.com (c) Toate drepturile rezervate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu