Sarmale în frunze de ştevie (spanac, podbal)

Ingrediente :
0,6 kg carne (porc, vacă, miel), 2 felii miez de franzelă, 2 cepe, 2-3 linguri orez, un ou (facultativ), 2 linguri ulei, 2 linguri mărar tocat, sare, piper, bulion sau.pastă de roşii, frunze pentru sarmale, un pahar de smântână sau iaurt, 1/2 păhărel lapte, 0,5 l borş.

Cum se fac sarmalele în frunze de ştevie
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu miezul de franzelă înmuiat în lapte şi bine stors şi cu ceapa tocată şi înăbuşită în puţin ulei. In tocătură se adaugă orezul uşor călit în ulei, mărarul fin tocat, oul (facultativ), sare şi piper; se amestecă bine.
Frunzele, uşor opărite cu apă şi sare sau borş, se scurg, apoi se formează sarmalele, care se aşază într-o cratiţă alternînd straturi de frunze tăiate ca tăiţeii cu rînduri de sarmale: primul şi ultimul strat va fi din frunze tăiate. Se adaugă puţin borş amestecat cu bulion sau pastă de roşii. Se lasă să fiartă, la foc mic acoperite cu capac, apoi vasul se descoperă şi se introduc în cuptor să scadă zeama.
Se servesc fierbinţi, cu smântână sau iaurt, cu pâine sau cu mămăliguţă.
reteta-culinara.blogspot.com (c) Toate drepturile rezervate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu