Ingrediente :
1 kg carne (antricot, cotlet, muşchi, pulpă), sare, piper, cimbru pisat, 2 ouă, 3 -4 linguri făină, 3-4 linguri pesmet, amestec de grăsimi pentru prăjit.
Cum se fac snitele din carne de porc
Cotletele se pot prepara pane, lăsîndu-le pe os; se scoate vertebra şi se retează puţin din lungimea coastei. Felia se presează apoi uşor cu ciocanul de carne.
Muşchiul se taie în felii mai groase care se bat cu muchea cuţitului de bucătărie, pe ambele părţi.
Pulpa se taie felii mai subţiri, perpendicular pe fibre şi, în funcţie de calitatea cărnii. feliile se bat cu ciocanul de carne sau cu muchia cutitului.
Feliile de carne se presară cu sare şi piper (după gust şi cu puţin cimbru pisat), se clădesc una peste alta şi se lasă să stea la rece 1-2 ore. Inainte de a le prăji se trec prin făină, ouă bătute cu puţin ulei şi sare, şi prin pesmet.
Se prăjesc într-o tigaie cu grăsime încinsă (în cantitate mai mare), la foc potrivit, rumenindu-le pe ambele părţi.
reteta-culinara.blogspot.com (c) Toate drepturile rezervate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu