Ingrediente :
6 vinete de marime mijlocie, 3 cepe mari, 1 morcov, 1 telina mica, 3 ardei grasi, 6 rosii mari, capatana de usturoi, 14 linguri ulei, sare, piper, 1 lingura rasa de zahar, patrunjel verde tocat.
Cum se fac vinetele impanate :
Vinetele se spala, se sterg, apoi se taie capatul dintre codita, dupa care fiecare vanata se cresteaza adanc, facand 4 crestaturi in lung, fara a se uni crestaturile opuse (fara a strapunge miezul). Vinetele crestate se fierb apoi in apa clocotita, se scurg, se sareaza in crestaturi si se preseaza intre doua scanduri de lemn asezate inclinat ca sa se scurga, punand pe scandura deasupra o greutate.
Ceapa se taie rondele si se inabusa in 2 linguri de ulei, adaugand morcovul si telina rase, apoi ardeii grasi taiati fasii; se adauga apoi rosiile curatate de pielite si taiate rondele, patrunjelul tocat, zaharul, sare si piper.
Vinetele, bine scurse, se impaneaza in fiecare crestatura cu umplutura, introducand si cate un catel de usturoi, apoi se leaga cu cozi de frunze de telina oparite, se aseaza intr-o tava cu umplutura in sus, si se acopera cu rondele de rosii; se toarna deasupra uleiul ramas, amestecat cu putina apa. Tava se introduce in cuptorul incins in prelabil si se tine la foc potrivit cca.1 ora.
Mancarea se serveste calda sau rece.
6 vinete de marime mijlocie, 3 cepe mari, 1 morcov, 1 telina mica, 3 ardei grasi, 6 rosii mari, capatana de usturoi, 14 linguri ulei, sare, piper, 1 lingura rasa de zahar, patrunjel verde tocat.
Cum se fac vinetele impanate :
Vinetele se spala, se sterg, apoi se taie capatul dintre codita, dupa care fiecare vanata se cresteaza adanc, facand 4 crestaturi in lung, fara a se uni crestaturile opuse (fara a strapunge miezul). Vinetele crestate se fierb apoi in apa clocotita, se scurg, se sareaza in crestaturi si se preseaza intre doua scanduri de lemn asezate inclinat ca sa se scurga, punand pe scandura deasupra o greutate.
Ceapa se taie rondele si se inabusa in 2 linguri de ulei, adaugand morcovul si telina rase, apoi ardeii grasi taiati fasii; se adauga apoi rosiile curatate de pielite si taiate rondele, patrunjelul tocat, zaharul, sare si piper.
Vinetele, bine scurse, se impaneaza in fiecare crestatura cu umplutura, introducand si cate un catel de usturoi, apoi se leaga cu cozi de frunze de telina oparite, se aseaza intr-o tava cu umplutura in sus, si se acopera cu rondele de rosii; se toarna deasupra uleiul ramas, amestecat cu putina apa. Tava se introduce in cuptorul incins in prelabil si se tine la foc potrivit cca.1 ora.
Mancarea se serveste calda sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu