
Construcţia afumătoriei se face în modul următor: la capătul canaluului (şanţului) care duce de la foc spre afumătorie, se sapă încă o groapă, deasupra căreia se pune un butoi vechi sau o cutie făcută din scânduri şi prevăzută cu drugi (aceasta înseamnă că înăuntrul butoiului sau cutiei de scânduri se vor fixa cîţiva drugi suspendaţi în aşa fel, ca sş se poatş agăţa de ei carnea pentru şunci etc.). Dar ar fi cel mai bine, dacă este posibil, să se zidească o afumătorie stabilă, care să fie folosită permanent. Este bine ca focul pentru afumare să fie fãcut din lujeri de porumb sau din rumeguş, dar pentru aceasta este buna şi coaja de stejar sau de fag; cel mai bun fum se obtine însă din ramuri de viţă de vie. Lemnul de brad sau aschiile de brad sunt contraindicate, întrucât dau un fum neplăcut, care ar putea să facă carnea amară.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
CIT DE MULT SE USUCA PRODUSELE INAINTE DE AFUMARE??
RăspundețiȘtergereintre 24 - 48 h
RăspundețiȘtergerecat pe cat tre sa fie afumatoarea
RăspundețiȘtergere