Gogosele cu cascaval

Ingrediente :4 oua, 100 g unt, 200 g faina, 250 ml lapte, 115 g cascaval.

Cum se fac gogoselele cu cascaval
Se fierbe laptele cu untul într-o cratita; cand continutul clocoteste, se toarna dintr-odata, toata faina, amestecînd repede pana ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu cascavalul ras si cu ouale adaugate, pe rand; se omogenizeaza bine.
Gogoselele se coc în cuptorul în prealabil încins, într-o tava neunsa, în care aluatul se pune cu ajutorul unei lingurite, sub forma de movilite distantate între ele, ca sa aiba spatiu în care sa creasca.
Cînd sunt coapte se presara cu cascaval ras si se servesc calde.
Se pot reincalzi; în acest caz, cascavalul se presara numai dupa ce sunt calde.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu