Topirea slaninii pentru porc

Slănina mai groasă şi mai aspectuoasă se pune la sărat sau la afumat, iar de pe restul de slănină se îndepărtează şoriciul şi resturile de carne care uneori rămân pe ea. Această slănină se taie în cubuleţe de aceeaşi mărime pentru ca să se prăjească uniform, apoi se pune la topit într-un vas emailat curat, adăugîndu-se la 10 kg slănină 1 l de lapte dulce se prăjeşte pe foc lent, amestecînd tot timpul cu lingura de lemn. Când bucăţele de slănină, jumările încep să se, îngălbenească, vasul se ridică imediat de pe foc, se lasă să se răcească puţin, apoi conţinutul din el se trece prin strecurătoare într-un vas corespunzător pentru untură. Bucăţelele de slănină care au rămas pe strecurătoare se storc cu lingura de lemn, apoi se sărează, iar vasul cu untură, după ce aceasta s-a, răcit, se-acoperă şi se pune pe.ntru conservare într-o, încăpere răcoroasă.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu