Cârnaţi proaspeţi pentru prăjit

Ingrediente :
1 kg carne de porc, 400 g carne de vitã, 25 g sare, piper, usturoi, 1/2 pahar de apă călduţă.

Cum se fac cârnaţii din carne de vită şi porc :
Cârnaţii proaspeţi pentru folosire imediată se prepară astfel: carnea de vită se trece de două ori prin maşina de tocat, iar cea de porc numai o singurã dată. Pentru gust, la 1 kg de carne tocată se adaugã 20 g sare, 1 g piper pisat, 2 g usturoi zdrobit, se amestecă totul bine şi se mai adaugã 50-100 ml apă călduţă.
Cu aceastã compoziţie se umplu, nu prea îndesat, maţele curăţate, rezultînd cârnaţii. Până la folosire, cîrnaţii se ţin la rece.
Se prăjesc în untură sau în ulei, pe plită sau la cuptor.
Se servesc cu garnitură de cartofi piure, cu fasole albă sau cu varză călită.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

3 comentarii:

  1. Mi se pare o reteta excelenta pentru aceasta luna.. abia astept sa am apuc de preparat carnati :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Super utile articolele astea depsre carnaciori ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. o idee buna, mai ales pentru cei care nu stiu chiar tot despre cum sa pregatesti carnati care sa iasa excelenti si foarte savurosi :)

    RăspundețiȘtergere