Spată de porc afumată

Dacă spata porcului are slănină subţire, aceasta nu se scoate ci se scot numai oasele, iar spata se pune pentru 5-6 zile în baiţ.
Marinarea în baiţ se va face astfel : click aici

După ce se scoate din saramură, se spală şi se pune pentru 1-2 ore în apă călduţă şi se desărează. După desărare se ţine la aer 1-2 ore pentru zvântare, apoi se rulează strâns, se leagă cu sfoară şi se afumă la fum rece.
Spata se foloseşte tăiată în felii subţiri, prăjită sau gătită ca mâncare.
Ea se poate şi fierbe în apă cu zeamă de varză murată (în cantităţi egale), consumîndu-se cu muştar sau cu salată de sfeclă cu hrean sau cu chimen.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Un comentariu:

  1. ce culoare frumoasa are, a iesit perfect si cred ca iti lasa un gust unic si deosebit in gura, e bine sa fie servita in familie cu un pahar de vin rosu langa :D

    RăspundețiȘtergere