Înainte de a fi pusă la fiert, şunca sau altă afumătură se pune pentru 2-3 ore în apă călduţă pentru desărat, apoi se clăteşte şi se pune la fiert în apă care trebuie să treacă cu puţin peste ea. Se adaugã condimente, după gust boabe de piper, frunze de dafin, ienupăr şi oţet (2-3 linguri de oţet la 1 l de apă). Se fierbe şunca lent, pe foc domol, cam 3-4 ore (aceasta depinde de volumul şi tăria cărnii). Spre a afla dacă este gata, se încearcă cu o furculiţă de bucătărie; dacă furculiţa intră uşor în carne, înseamnă că ea este gata fiartă. Se ia apoi de pe foc şi, se lasă să se răceascã în zeama în care a fiert. Se serveşte caldă sau rece.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu