Galuste la cuptor

Ingrediente (4 portii):
* 1 l supa
* 200 g malai grisat
* 40 g gris
* 1 lingura marar
* 1 ceapa
* 2 linguri unt
* 1 catel de usturoi
* 100 g ciuperci (bureti)
* 200 ml smantana
* sare, piper
* 1 lingura patrunjel tocat
* 3 rosii
* 250 g mozarella

Mod de preparare :
1. Fierbeti supa. Amestecati malaiul, grisul si turnati in ploaie. Adaugati mararul, dati in clocot si lasati mamaliga cca. 15 minute sa se umfle.
2. Pentru sos, curatati ceapa, apoi tocati-o marunt. Caliti-o in unt. Curatati usturoiul si pisati-l peste ceapa in tigaie. Curatati ciupercile, spalati-le, uscati-le si prajiti-le. Adaugati putina apa si fierbeti-le 8-10 minute. Adaugati smantana si condimentati sosul cu sare, piper si patrunjel.
3. Incingeti cuptorul la 200 grade C. Cu mainile umede, formati 12 galuste din amestecul de gris si malai si asezati-le intr-o forma de sufleu unsa cu grasime. Pregatiti rosiile, scurgeti mozarella si taiati-le rondele. Asezati-le in forma si coaceti-le 10-15 minute. Turnati sosul de ciuperci.

Preparare: 30 de minute.
Cca. 550 kcal/portie

Un comentariu:

  1. superba reteta
    dar sosul de ciuperci se toarna peste toate cela si apoi se da la cuptor, nu??

    RăspundețiȘtergere