Musaca de cartofi cu carne

-MUSACÁ, musacale, s.f. Mâncare preparată din carne tocată și felii de pătlăgele vinete, de cartofi sau de dovlecei, așezate în straturi alternative și coaptă în cuptor. – Din tc. musakka.
-MUSACÁ ~le
f. Produs culinar pregătit din carne tocată și din felii de legume (pătlăgele vinete, dovlecei sau cartofi), așezate în straturi și coapte în cuptor
-musacá (musacále), s.f. – Mîncare de vinete cu carne tocată. Tc. musaka, cf. ngr. μουσαϰᾶς

Sursa definitii : dexonline.ro

Ingrediente musaca :

1 kg cartofi, 600 gr carne, 2 cepe, sare, piper, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri ulei, pesmet.Cum se face musacaua de cartofi cu carne :
- Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei; se adauga carnea trecuta prin masina de tocat si se lsa putin sa se prajeasca, dar sa ramana mustoasa. Se potriveste de sare si piper.
-Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie in felii rotunde de 2-3 mm grosime. Musacaua de cartofi este mai buna daca se prepara cu cartofi prajiti. In acest caz cartofii cruzi se curata de coaja, se taoe felii lungi, ceva mai groase, care se sareaza putin, apoi se zvanta intr-un servetel si se prajesc usor, pe ambele parti, in ulei incins.
-Intr-un vas de jena uns cu ulei si tapetat cu pesmet se aseaza straturi alternative de felii de cartofi si de carne tocata, pana la epuizarea ingredientelor; ultimul strat va fi de cartofi.
-Se desfac 2 linguri de bulion de rosii cu 1/2 ceasca de apa calda si se toarna peste mancare; vasul se tine in cuptor pana ce mancarea scade.
-Se serveste calda in vasul in care s-a preparat.

6 comentarii: